Nevezési feltételek

A versenyre minden olyan zenekar (vagy szólista) nevezhet, amelynek legalább egy tagja magyar állampolgár, vagy zenei tanulmányait Magyarországon végzi, illetve végezte.
Korhatár: 18-35 év  

A nevező zenekarok összetétele szólista, duó, trió, quartet, vagy quintet lehet.
A szólistaként jelentkező versenyzők előzetes egyeztetés alapján igényelhetik kísérő zenészek közreműködését az élő előadásuk során, amiről a szervezők gondoskodnak.
Felhívjuk a figyelmet, hogy döntőbe jutás esetén a szervezőknek nem áll módjukban egyedi igényeket figyelembe venni a szereplés napját illetően. 

Zenei feltételek

  • A versenyre 3 db, a zenekar, vagy valamelyik zenekari tag által komponált jazz darabbal lehet jelentkezni. A Jazz bármilyen műfaja és fúziója érvényes.
  • Saját szerzeménynek minősülnek az áthangszerelt zenei művek is.
  • A versenyművek hossza: min. 4 perc, max. 8 perc.
  • A döntőbe jutó zenekaroknak a nevezett darabokat a zsűri előtt élőben is elő kell adniuk.
  • A 3 db versenyre nevezett darabon túl a zenekarnak képesnek kell lennie minimum 60 perces koncert előadásra, amelynek legfeljebb 1/3-a lehet nem saját kompozíció.
  • A jelentkezésnél előnyt jelent, de nem feltétel, ha a zenekar videóanyaggal rendelkezik.


Jelentkezés

A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában (lásd pl. Latin Real Book, Combo hangszerelés partitúrák), valamint hanganyaggal és hiánytalanul kitöltött jelentkezési adatokkal kell feltölteni a NEVEZÉSI FELÜLETEN.

Jelentkezési határidő: 
 2019 október 17. éjfél

Nevezési díj:
  5.000 Ft / nevező (zenekar, vagy szólista)